keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kuminauhapoimutettu kesätoppi ohjeineen

Oma vaatekaappini kaipaa täydennystä etenkin kesävaatteiden osalta, tässäpä siis yksi rantsu/hellevaate tarpeeseen. 

Yritin etsiä netistä ohjetta tällaiselle kuminauhapoimutetulle topille, joita on joka kaupassa, mutta en vaan löytänyt. 

Tein siis oman version ja ohjeen jos joku sellaista kaipailee. Isommassa koossa
 tämä vaate on aikalailla zero waste, eli hukkaan ei kangasta juurikaan jää.1. Täysleveä kangas korkeudeltaan n. 70-80cm leikataan keskeltä kahtia pystysuuntaan.

2. Alalangaksi puolataan poimutuskuminauhaa kunnolla kiristäen. Itse puolasin koneella ja kiristin samalla kuminauhaa sormin.Ylälangassa piston pituus oli 1,5.   Ommellaan suoralla tikillä poimutuskerroksia maun mukaan molempien kappaleiden yläreunaan.
Mitä pienempi väli kerroksilla on, sitä tiukempi rypytyksestä tulee. Isommalla välilllä taasen löysempi.

3. Lopuksi kappaleet saumuroidaan/ommellaan yhteen oikeat puolet vastakkain ja viimeistellään helma. Tämän topin helmaan tein rullapäärmeen.


Poimutuskuminauhaa kului L-kokoiseen toppiin kaksi rullaa, eli 20 metriä.


 Rinnan kohdalle ompelin kerrokset aika tiheään, paininjalan reunan seuratessa edellistä kerrosta.


 Yläreunan jätin kääntämättä, koska halusin jättää rimpsureunan näkyville.Niskasta solmittavat nauhat jätin suosiolla pois, rannalla ne ovat aina kuitenkin tiellä. :)

18 kommenttia:

 1. Tosi kiva toppi ja voi miten helppo ohje!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiset simppelit topit on kivoja. :) Ja helppoja tehdä. Kiitos Miia :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kauhean vaikea selittää ohjetta sanoin vaikka on tosi yksinkertainen malli. Kuvat kertoo paljon enemmän. :)

   Poista
 3. Voi kun kiva toppi, pitäiskö itsekin uskaltaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Eitsu. :) Joo, uskallat tietty! Ekaa kertaa kokeilin tähän kuminauhapoimutusta. Mä olen selaillut kangaskauppoja vähän sillä silmällä, että tekisin pari toppia lisää...

   Poista
 4. Kiva toppi! Juuri mietin, millaisen topin tekisin kesäksi. Ehkäpä kokeilen tätä! Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesään mahtuu monta toppia! Tämä ei ainakaan ole hankalimmasta päästä tehdä. :)

   Poista
 5. Munkin on pitänyt tytöille tehdä tuollaisia kesäksi, täytyisi vaan ensin muistaa ostaa kuminauhaa! Yhden olen aikaisemmin tehnyt vuosia sitten. Ihanan pirteä väri tuossa topissa ja ohjeesta on varmasti monelle hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin varmaan Suomen kalleimmat rullat kuminauhaa kun oli kiire päästä kokeilemaan poimutusta. Pitää jostain nettikaupasta etsiä vähän isompi/edullisempi rulla. Pari juttua itselle ja tytöille on mielessä tehdä. :)

   Poista
 6. Kiitos ohjeesta! Vaikuttaa tosi simppeliltä tehdä noin, ettei tarvitse mitään reunoissa kääntymisiä :) Pitänee tuollaista testata itellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinkin tätä kääntymistekniikkaa. Ajattelin kuitenkin että jos ommel alkaa purkautumaan, se ei leviä ainakaan reunaa pidemmälle kun on edes-takaisin ommel reunassa vastassa. :)

   Poista
 7. ihanan värin olet löytänyt! minäkin tykkään kumilankarypytetyistä, ne on ihanan armollisia neljän lapsen äidille ;) mukavasti piilottaa mahan seudun olematta mikään teltta! pitäisi ehkä tehdä taas kesäksi yksi lisää, maximekon tein vuosi sitten mutta se on sen verran raskas että ei tule kovin usein käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa. :) Olen ihan samoilla linjoilla sun kanssa. Tällaisten toppien kanssa ei tartte miettiä mahan pömpötystä ja on silti ihan kaupunkikelpoinen. :) Nyt pitäisi vielä surauttaa bolero topin kaveriksi.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitti. <3 Mä tarviin ainakin yhden lisää.. ;)

   Poista
 9. Oi ihanuus mikä hellevaate ja suurkiitokset ohjeesta, tämä menee kyllä kokeiluun!

  VastaaPoista