lauantai 27. joulukuuta 2014

Collegepaita Raksuista

Raksu -joustocollarista piti tulla pikkutyypille vetoketjullinen huppari, mutta tällä hetkellä vetoketjujen toiminta kiinnostaa niin paljon, että oli parempi unohtaa koko juttu. 
Ei ne vetskarilliset paidat vaan pysy päällä!

Paita valmistui pikapikaa perjantain ompeluhaasteen yhteydessä. Enin aika taisi mennä resorien saumojen kääntämisessä ja asettelussa. 

Pientä pohdintaa..
 On kiva huomata, kuinka ihan perusvaatteet valmistuu jo tosi näppärästi ja lyhyessä ajassa. 
Oman käden jälki on siistiä ja ainakin omaa silmää miellyttävää. 
Harjoittelu on siis kannattanut!
Yläasteen kässäope painotti, että vaatteen pitää näyttää käyttökelpoiselta ja viimeistellyltä myös nurinpäin käännettynä ja jostain syystä tämä on jäänyt mieleen, vaikka moni muu juttu on unohtunut.
 
Kirpakkaa viikonloppua! :) 

12 kommenttia:

 1. Ihana paita :) Rupee harmittavan kun en itse pitkän harkinnan jälkeen tilannut tätä kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mä olen säästellyt tätä kangasta tosi kauan kun en osannut päättää mitä ompelisin. Pehemiällä näyttäisi olevan raksuja jos harmittaa liian kovasti. Mene ja tiedä vaikka itsekin ostaisin vähän lisää... ;)

   Poista
 2. Kaunis paita! Ja kivasti sopii tuo ralliraita raksuihin! Pitäkin pitä mielessä, mulla on tuota ralliraitaa ISO pala enkä oo osannut yhdistää mihinkään, mutta nuo kaksi on kuin toisilleen luodut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna. :) Mä en ole osannut tehdä ralliraidasta muuta kuin lökäpöksyjä! Ja sitä kangasta mullakin riittäääää.. Turkoosi raksu ja ralliraita tosiaan sopii hyvin yhteen, vaikka vähän vahingossa valikoitui nämä pöksyt kuvaan.

   Poista
 3. Perusvaatteet on niitä parhaita ja eniten käytettyjä ja raksut vaan on niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusvaatteet on parhaita (lievän) ompelujumin selättäjiä. Luottokaava, surrurr ja vaate käyttöön. :)

   Poista
 4. Mietin samaa, hyvin sopii raksut ja ralliraita :) Kivannäköset yhdessä ja erikseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Huunantuuta. :) Vaikka kuvissa ei näykään, molemmissa vaatteissa on sattumalta pidennetyt resorit hihoissa ja lahkeensuissa. Senkin puolesta sopivat hyvin yhteen. Pöksyt on jo aika kulahtaneet. Pitää tehdä uudet lökäpökät ihan vaan raksuja varten. :)

   Poista
 5. Ihastuttava setti! Itse vain tietää,milloin vaate on "riittävän hyvin tehty". Itsekkin usein pohdin tuota nurjaa puolta...tikkatko muuten saumavarat jotenkin? Itse tein pitkästä aikaa vauvanvatteita ja yllättävän paljon aikaa meni,kun vedin kaikki saumat peitetikillä,ettei tuntuisi nurjalla. Kylläpä menee pieniin vaatteisiin aikaa...enemmän kuin suuriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän riippuu vaatteesta tikkaanko saumoja vai en. Tikkaukset kun vähän vaikuttaa siihen, miten sauma sitten joustaa. Mulla ei valitettavasti ole peitetikkikonetta ja ompelukonekin on ihan perusmalli. Haaveilen siitä peittarista... :)

   Poista
 6. Ihana setti! Meilläkin opettaja painotti, että todellisen ompelijan tunnistaa siitä, miten siisti nurja puoli on :).

  VastaaPoista