sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kahden kakun viikonloppu, osa 1

Huh!
Urakka on viimein onnellisesti ohi ja meikäläisen kakkukiintiö on taas vähäksi aikaa täytetty.
Lauantaiksi oli tilattu n. 60 hengen kinuskikakku ja sunnuntaina oli työn alla synttärikakku 8-vuotiaalle. Jälkimmäisestä myöhemmin lisää kunhan kuulen päivänsankarin kommentit kakusta.
 
Ja ilman mokailuja ei taaskaan selvitty.
 
 
 
Kinuskia keitellessähän on hyvä kokeilla sitä loppuvaiheessa vesitestillä (Tippa kinuskia lasilliseen kylmää vettä ja jos kinuski jähmettyy kivaksi pikku palleroksi on keitelty tarpeeksi.) Minun tyylillä viskataan lusikka kiehuvan kinuskin joukkoon, kalastellaan se sieltä millä tahansa kapustalla mikä käteen ensimmäisenä osuu ja kun kinuski kerran sopivasti siihen jähmettyy niin avot! :)
 
 

Tässä vähän kinuskikakun kulmaa, viimeistelyä vaille valmiina. 
(leivinpaperi ei kuulu valmiiseen kattaukseen ;) ) 
Paahdetut mantelilastut on ollut aina oma inhokkikoriste. Itse tehtynä tulos olikin ihan erimakuinen. Niitä kehtasi hyvin käyttää koristeena. 


 

torstai 19. syyskuuta 2013

Kuvauskuntoon

Muksuilla oli hiljattain tarhan valokuvaus ja kaapeissa ei tietenkään ollut mitään kivaa päällepantavaa. Jämäkankaista sain aikaiseksi pari lyhythihaista t-paitaa, hihoihin saakka ei matsku riittänyt. Olen huomannut pihisteleväni usein nimenomaan tässä kohdassa. En vaan raaski "tuhlata" ihanimpia kankaita pitkiin hihoihin. 
 
  

Pienimmälle pupupaita ei ehkä olisi ollut kovin osuva valinta, jotenka herrahenkilö sai avaruuspaidan vaikka ei vielä tarhakuvaukseen osallistunutkaan.
 
 
 
Avaruusjutuista innostuneen tyttären piti tietysti myös saada samanlainen. Hihojen kuviot ei _ihan_osuneet kohdalleen, mutta minkäs teet. Purkamaan en ala! :)


 

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Blogineitsyt

Ihan ensimmäisen blogin ihan ensimmäinen juttu!

Ideana on siis kirjoitella ja kuvittaa projekteja, joihin ei oikein aika eikä taidot välttämättä riitä, mutta into onnistua tuntuu auttavan paljon. Vähän fiiliksen mukaan touhuaminen keskittyy joko ompeluksiin tai leipomuksiin ja aina välillä taas tuntuu siltä että olisi parempi jättää kaikki sikseen. (Erityisesti kun on mokaillut tarpeeksi monta kertaa käsillä olevan työn kanssa.. Ja sitähän sattuu.)


Jospa seuraava postaus sitten vaikka liittyisi ihan varsinaiseen aiheeseen. :P